Љубов и партнерство

Истражување: Кога сакаш, како сакаш?

  Како се нашите партнерски релации сега и овде? Со кои и какви динамики во релациите се соочуваме? Кои се нашите очекувања и предизвици во релациите? Овие прашања беа мотив за да спроведеме неформално истражување за нашите партнерски релации, кое се реализираше во самото средиште на ковид пандемијата во Македонија,…

Депресија во партнерскиот живот

Депресијата ја погодува индивидуата, но таа делува и на партнерот/ката и вешто се вовлекува во партнерскиот и семеен живот. Што значи депресијата на индивидуално ниво? Депресивната слика се појавува во широк распон помеѓу благо намалено расположение и волја кај здрави луѓе и афективното ментално растројство на мајор депресија со психотични…

Како одбираме кого засакуваме?

Велат, љубовта е секогаш многу едноставна и многу убава. Сè останато што може да се случи во една партнерска релација, е одраз на Вашиот однос кон љубовта. Некој е несигурен и постојано е во исчекување дека можеби се појави трета личност помеѓу нив двајца или дека партнерот ќе го напушти…..…

Љубовта и разочарувањата

Љубовта е еден од најзначајните мотиви за партнерска релација. Овој мотив е најчесто поврзан и со суштинската човечка потреба за блискост, поврзаност, заедништво. Сакаме да бидеме со тој кој го сакаме, да имаме партнерска релација каква што посакуваме, и тоа е едно основните очекувања кои ги носиме во себе кога…

Нема производи во кошничка