Најнови статии

Интернет и родителство

Во изминатите генерации, ние живеевме покрај семејство и пријатели кои можеа да ни помогнат да ги научиме родителските трикови, а сега истото го откриваме онлајн. Интернетот постанува истовремено водич и курс за родителските вештини, со мноштво мислења; стручни и сериозни, досетливи и практични, површни, половични, банални, некогаш и многу погрешни.…

Како одбираме кого засакуваме?

Велат, љубовта е секогаш многу едноставна и многу убава. Сè останато што може да се случи во една партнерска релација, е одраз на Вашиот однос кон љубовта. Некој е несигурен и постојано е во исчекување дека можеби се појави трета личност помеѓу нив двајца или дека партнерот ќе го напушти…..…

Љубовта и разочарувањата

Љубовта е еден од најзначајните мотиви за партнерска релација. Овој мотив е најчесто поврзан и со суштинската човечка потреба за блискост, поврзаност, заедништво. Сакаме да бидеме со тој кој го сакаме, да имаме партнерска релација каква што посакуваме, и тоа е едно основните очекувања кои ги носиме во себе кога…

Нема производи во кошничка